Els aliments
Els aliments són productes orgànics d’origen agrícola, ramader o
industrial, el consum dels quals proporciona a l’organisme, els nutrients
necessaris per poder dur a terme la funció de nutrició. Els aliments (sòlids i
líquids) són habitualment barreges molt complexes de nombrosos nutrients. Cap
aliment, per si sol, aporta tots els nutrients que necessitem. Només la llet
materna, i en una etapa concreta de l’ésser humà (infant lactant), és un
aliment complet.
Els humans necessitem incorporar amb la nostra dieta una sèrie de
nutrients que considerem bàsics. Són els glúcids, les proteïnes, els lípids,
les vitamines, les sals minerals i l’aigua.
- Les proteïnes. Els aminoàcids són les unitats bàsiques de les proteïnes. Vuit
d’aquests vint aminoàcids són considerats essencials (imprescindibles) per a
l’organisme i han de ser ingerits a través de la dieta perquè no es poden
obtenir de cap altra forma.
- Els glúcids també dits hidrats de carboni,
carbohidrats, sucres…
- Els lípids. Els lípids són nutrients
bàsics.
- Les vitamines i els minerals, compleixen moltes funcions
vitals en el cos.
- L’aigua, tot i que no la
podem considerar un nutrient bàsic, és l’element majoritari del nostre
organisme i és imprescindible per a la vida. Sense aigua no podem viure!
Els aliments són productes orgànics d’origen agrícola, ramader o
industrial, el consum dels quals proporciona a l’organisme, els nutrients
necessaris per poder dur a terme la funció de nutrició. Els aliments (sòlids i
líquids) són habitualment barreges molt complexes de nombrosos nutrients. Cap
aliment, per si sol, aporta tots els nutrients que necessitem. Només la llet
materna, i en una etapa concreta de l’ésser humà (infant lactant), és un
aliment complet.
Els humans necessitem incorporar amb la nostra dieta una sèrie de
nutrients que considerem bàsics. Són els glúcids, les proteïnes, els lípids,
les vitamines, les sals minerals i l’aigua.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada