dijous, 3 d’agost del 2017

Aliments i ADN

No hi ha dubte que els factors ambientals tenen una forta implicació en l'estat de salut i en el desenvolupament d'algunes malalties. Entre aquests factors ambientals, la composició bioquímica del que mengem té un paper fonamental.

D'altra banda, se sap que l'àmplia varietat de respostes als aliments que es poden observar d'un individu a un altre es deuen en gran manera a informació codificada en l'ADN, l'expressió del qual va sent modulada per la interacció amb l'entorn, incloent la dieta i estil de vida.

La genòmica nutricional és una disciplina que estudia aquesta relació entre informació genètica, dieta i salut. Ho fa a través de dues branques principals, la nutrigenética i la nutrigenómica.

Aquesta edició del programa Tres 14 mostra com aconseguir uns hàbits alimentaris saludables amb les aportacions del cuiner Ferran Adrià, el cardiòleg Valentí Fuster, una autèntica eminència en recerca cardiovascular, que explica com alimentar protegint el cor, i de Dolors Corella i José María Ordovás, que avancen les dietes del futur.

Aquests experts en nutrigenòmica pronostiquen que, en un temps no llunyà, la seva disciplina es colarà fins a la cistella de la compra. A l'hora d'anar al mercat, a la botiga d'alimentació o, fins i tot, per menjar fora de casa, serà indispensable portar un xip genètic amb el genoma personal de cadascú per saber quins aliments són els que li convenen per mantenir-se saludables.

Programa Tres 14

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Propietats saludables de l'orxata

Font:  Horchata de chufa. Por Photocapy .  https://flic.kr/p/a7MNa  (CC BY-SA 2.0 ) Segur que ja has experimentat la sensació de tocar...