dijous, 3 d’agost del 2017

Els minerals


Els minerals són els components inorgànics de l'alimentació, és a dir, aquells que es troben a la naturalesa sense formar part dels éssers vius. Desenvolupen un paper importantíssim dins el nostre organisme, ja que són necessaris per l'elaboració de teixits, per la síntesi d'hormones i per a la major part de les reaccions químiques en les quals intervenen els enzims. 


Es poden dividir els minerals en tres grups: els macroelements que són els que l'organisme necessita en major quantitat i que es medeixen en grams, els microelements que es necessiten en menor quantitat i que es medeixen en mil·ligrams i , finalment, els oligoelements que fan falta en quantitats petitíssimes de l'ordre de micrograms (milionèssimes de gram). 

A més dels descrits per la funció materials, cal citar que n'hi ha molts que tenen també altres papers, com, per exemple el sodi, el potassi, el magnesi, els clorurs..., que faciliten la regulació hídrica i altres accions químiques, i una llista com el ferro, el calci, el sofre, el iode, el fluor, el seleni..., que són elements que també intervenen en la dinàmica de la vida cel·lular.

Font: Nutrition. Por Hamza Butthttps://flic.kr/p/WAKVZN (CC BY 2.0)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Propietats saludables de l'orxata

Font:  Horchata de chufa. Por Photocapy .  https://flic.kr/p/a7MNa  (CC BY-SA 2.0 ) Segur que ja has experimentat la sensació de tocar...