Els minerals són els
components inorgànics de l'alimentació, és a dir, aquells que es troben a la
naturalesa sense formar part dels éssers vius. Desenvolupen un paper
importantíssim dins el nostre organisme, ja que són necessaris per l'elaboració
de teixits, per la síntesi d'hormones i per a la major part de les reaccions
químiques en les quals intervenen els enzims.
Es poden dividir els
minerals en tres grups: els macroelements que són els que l'organisme necessita
en major quantitat i que es medeixen en grams, els microelements que es
necessiten en menor quantitat i que es medeixen en mil·ligrams i , finalment,
els oligoelements que fan falta en quantitats petitíssimes de l'ordre de
micrograms (milionèssimes de gram).
A més dels descrits per
la funció materials, cal citar que n'hi ha molts que tenen també altres papers,
com, per exemple el sodi, el potassi, el magnesi, els clorurs..., que faciliten
la regulació hídrica i altres accions químiques, i una llista com el ferro, el
calci, el sofre, el iode, el fluor, el seleni..., que són elements que també
intervenen en la dinàmica de la vida cel·lular.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada